LITTLE BULGARIAN SCHOOL & FRIENDS – CHARITY CHRISTMAS CONCERT – Tickets – Copernicus Center – Chicago, IL – December 15th, 2017

LITTLE BULGARIAN SCHOOL & FRIENDS - CHARITY CHRISTMAS CONCERT

Expert Initiatives Foundation presents:

LITTLE BULGARIAN SCHOOL & FRIENDS - CHARITY CHRISTMAS CONCERT

Fri, December 15, 2017

Doors: 6:00 pm / Show: 7:00 pm

Copernicus Center

Chicago, IL

$25.00 - $45.00

This event is all ages

→ For Directions + Parking + Dining + Hotel Discounts please visit the Copernicus Center website. (link opens in new tab)

Little Bulgarian School
Little Bulgarian School
Дайте шанс на децата!

Под този призив преминава благотворителната кампания за набиране на средства за сграда, която да се превърне в Български културен и образователен дом в района на Чикаго. В него децата ще имат възможност не само да говорят двата езика, но и да опознаят двете култури – богатство, което не могат да придобият другаде!
Обект на внимание е училищната сграда на 711 Chelmsford Ln, Elk Grove Village. Акцията е проект на Инициативния комитет при „Малко българско училище и фолклорен клуб „Верея” , фондация „ Експертни инициативи” и този път с с любезното домакинство на Коперникус център. Тя е пета от поредицата събития по пътя към голямата цел- училище в района на Елк Гроув Вилидж, в което могат да бъдат приютени : детска градина, съботно-неделно училище, танцови клубове, библиотека, спортни отбори, малък кафе-театър и клубове на млади изобретатели.
С богата празнична програма , в която участват модерният балет на училището, детската вокална група, фолклорните състави , театралната трупа „ БГ фолк клуб Верея”, фолклорен състав „Малката Верея” и Детски хор при МБУ. Децата ще покажат своите умения и таланти и ще дадат израз на волята си да имат повече възможности за „срещи с българската култура”. В концерта ще вземат участие изпълнители от Чикаго. Сред тях са талантливите и очарователни момичета от вокалното трио’ Джърси гърлс”, виртуозният изпълнител на пиеси за акордеон- Наско Димитров, поетесата Калина Томова, автор на неповторима лирика и нежни импресии и магнетичният дует „Минкови”
Специално за събитието от България пристига и звездата на българската естрада, „човекът-глас”, певецът Красимир Аврамов.
В края на концерта децата ще получат и вкусни сладки с подаръци, приготвени от магазин „Малинчо”.
Медийни партньори на събитието са: вестник: „България сега”, вестник „България”,и електронното издание”Евро Чикаго”.
Приходите от концерта ще бъдат преведени от инициативния комитет в сметката на Go Fund Me. Поздравление и благодарност към всички участници- благодарим за доверието и подкрепата !
Инициативен комитет „ Дайте шанс на децата”
Venue Information:
Copernicus Center
5216 W. Lawrence Ave.
Chicago, IL, 60630
http://copernicuscenter.org/upcoming-events/